Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • La Fira de Santa Llúcia de l´Arboç tanca amb 25.000 visitants, 5.000 m2 d´exposició, cap despesa per a les arques municipals i uns beneficis de 1.500€ pel consistori
Notícia

La Fira de Santa Llúcia de l´Arboç tanca amb 25.000 visitants, 5.000 m2 d´exposició, cap despesa per a les arques municipals i uns beneficis de 1.500€ pel consistori

l'Arboç 
Els nous mètodes de finançament permeten al consistori augmentar els actes, recuperar tota la inversió i guanyar beneficis

La Fira de Santa Llúcia de l´Arboç tanca  un èxit de participació record i, per primera vegada, donant 1500€ de beneficis a l’Ajuntament. Unes 25.000 persones van visitar la fira durant els 3 dies de celebració i més d´un miler de puntaires van assistir a la trobada de Puntes al Coixí que tenia lloc el passat diumenge, 11 de desembre. Enguany, a banda de la creació del I Concurs Nacional de Punta al Coixí de Catalunya i la presentació del Menú arbocenc, la fira va comptar amb un programa amb més d´una trentena d´activitats i gairebé 5.000 metres quadrats d´exposició.

L´Ajuntament de l´Arboç comptava enguany amb 8.000€ de pressupost per a realitzar la Fira de Santa Llúcia, és a dir, un 80% menys de pressupost que l´any 2010 i un 95% menys que l´any 2009. Però, el certamen s´ha dut a terme amb èxit de participació, amb un augment d´activitats en el programa d´actes i amb un increment de l´espai d´exposició. I tot i així, per primera vegada, la Fira de l´Arboç ha donat benefici (1.500€) i, aquests 8.000€ inicials d´inversió, s´han recuperat al 100%.

Aquest fet insòlit ha estat possible gràcies a la millora de la gestió i a la trobada de nous mètodes de finançament desenvolupats des de les Regidories de Cultura, Turisme i Promoció Econòmica. Per primera vegada, el programa d´actes que va arribar a les llars portava publicitat d´una trentena de botigues del municipi. A més, ha col·laborat, de manera desinteressada, gairebé un centenar d´arbocencs, fent d´aquesta fira una de les més implicades i participatives per part dels diferents agents econòmics i socials del municipi.

També s´han eliminat intermediaris que suposaven un increment de la despesa i s´ha gestionat directament des de l´Ajuntament la contractació dels diferents espais d´exposició – arribant enguany al seu rècord, amb més d’un centenar de parades- i la contractació dels diferents actes. Segons el Regidor de Turisme i Promoció Econòmica, Alfons Ribas “ha estat tot un repte, però hem aconseguit fer de la nostra fira una veritable potència cultural i econòmica. Calia treballar de valent en trobar noves formes de gestió de la despesa i de autofinançament i, crec que les hem trobat” però, va matissar que “evidentment, sense la col·laboració de ciutadans, comerciants i entitats això mai hagués estat possible”, deia.

L’Alcalde de l’Arboç i responsable de la Regidoria de Cultura, Joan Sans, ha estat un dels altres impulsors del canvi de gestió de despesa. Segons Sans, “és evident que la feina feta comença a donar els seus fruïts” i afegia que, durant aquesta fira - la primera organitzada pel seu Govern del PSC- “Han vingut més expositors que mai, més visitants que mai i hem deixat les arques més plenes que fa un mes. És una bona noticia i una manera de demostrar que es poden fer grans coses només amb il·lusió i treball”.

I les novetats també han estat acollides amb gran entusiasme. El menú arbocenc s´ha pogut degustar a 6 restaurants, els quals continuaran oferint-lo de manera ininterrompuda la resta de l´any. I el I Concurs Nacional de Puntes al Coixí de Catalunya va ser molt esperat per la seixantena d´escoles de Catalunya, Aragó i València que van assistir a l´esdeveniment. Finalment, van ser 120 els coixins presentats. Els premis van ser en Punta Arbocenca per a Rosa Maymó de l’Escola de Puntaires de l’Arboç; en la modalitat de Sellar i Afegir, Josefina Català, de l’Escola de Puntaires de la Gornal; en Punta Geomètrica, per a Teresa Grau, de l’Escola Albada, de Mollerussa i en Punta d’Estil Lliure, per a Àngels Fernandez, de l’Escola de Puntaires de Lleida.