Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • Inauguració de l´exposició "200 nits ocupant el C.A.P de l´Arboç"
Notícia

Inauguració de l´exposició "200 nits ocupant el C.A.P de l´Arboç"

l'Arboç 
El passat dissabte 24 de març, a dos quarts d´una del migdia, va tenir lloc al vestíbul de la Casa de Cultura de l´Arboç la inauguració de l´exposició "200 nits ocupant el C.A.P. de l´Arboç", organitzada per la Plataforma Ciutadana d´Usuaris de la Salut Pública amb la col-laboració de l´Ajuntament de l´Arboç.

El passat dissabte 24 de març, a dos quarts d’una del migdia, va tenir lloc al vestíbul de la Casa de Cultura de l’Arboç la inauguració de l’exposició “200 nits ocupant el C.A.P. de l’Arboç”, organitzada per la Plataforma Ciutadana d’Usuaris de la Salut Pública amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Arboç.

L’acte, presentat pel portaveu de la Plataforma, Sr. Enric Feliu, va comptar amb la presència de la regidora de Sanitat i Serveis Socials de l’Ajuntament de l’Arboç, Sra. Montserrat Pérez, i de la regidora de l’Ajuntament de Castellet i La Gornal, Sra. Enriqueta Jofrè. També varen assistir representants del moviment Democràcia Real Ja de Tarragona, així com el Sr. Antonio Peco de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona.

Aquesta mostra ofereix al visitant una retrospectiva fotogràfica i un recull de les aparicions als mitjans de comunicació de les 200 nits d’ocupació de l’equipament sanitari arbocenc. El passat 1 de setembre, primer dia que el C.A.P. de l’Arboç no va tenir servei nocturn, també va ser el primer dia que ciutadans de les poblacions afectades van ocupar l’equipament en protesta per aquesta mesura impulsada des de la Generalitat.

La Plataforma Ciutadana d’Usuaris de la Salut Pública, que aglutina tots els ciutadans preocupats per les retallades produïdes a la Sanitat Pública a Catalunya, i de la qual també forma part el col·lectiu arbocenc, reivindica la reobertura nocturna d’aquest equipament sanitari. El col·lectiu ciutadà arbocenc mantindrà l’ocupació i les protestes, i no defallirà en la seva reivindicació d’un dret, el de l’assistència sanitària, que considera irrenunciable. Amb motiu de l’efemèride de les 200 nits d’ocupació, s’ha instal·lat una pancarta reivindicativa al carrer Major de l’Arboç.

El Centre d’Atenció Primària de l’Arboç presta cobertura sanitària als municipis de l’Arboç, Banyeres del Penedès, Llorenç del Penedès, Sant Jaume dels Domenys i Castellet i La Gornal. Amb el tancament nocturn d’aquest equipament, els usuaris de les citades poblacions es veuen obligats a desplaçar-se a l’Hospital del Baix Penedès, ubicat a la població del Vendrell, a més de 10 quilòmetres de distància. Es dóna la circumstància que molts dels usuaris del servei nocturn no disposen de mitjans de locomoció per desplaçar-se a l’hospital vendrellenc i, molts cops, cal fer el trasllat en ambulància.