Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • Inici del curs a l´Escola de Puntaires de l´Arboç
Notícia

Inici del curs a l´Escola de Puntaires de l´Arboç

l'Arboç 
El passat 12 de setembre va començar el curs 2013-2014 a l´Escola de Puntaires de l´Arboç

Foto: Alumnes posant amb l’alcalde de l‘Arboç, Sr. Joan Sans i Freixes en una de les classes del curs d’hivern de punta de l’Arboç (Foto. S. Sedó).

El passat 12 de setembre va començar el curs 2013-2014 a l’Escola de Puntaires de l’Arboç. Amb més de 120 alumnes matriculades i sota la direcció de la Fundació Privada Museu de Puntes al Coixí, l’Escola de Puntaires de l’Arboç està plenament consolidada com la primera escola catalana en nombre d’alumnes i com la més prestigiosa de Catalunya per la qualitat de l’ensenyament, dirigit per la Mestre Artesana Sra. Mercè Ribas i Boronat.

De les 121 puntaires matriculades al curs d’hivern de punta de l’Arboç un 26,4% són arbocenques, un 23% procedeixen de la resta de la comarca del Baix Penedès, un 18% de la resta de la demarcació tarragonina, prop d’un 11% de la comarca de l’Alt Penedès, un 17,4 % de la resta de la província de Barcelona, un 1% de la resta de Catalunya, un 1% d’Andalusia i un darrer 2,5% del País Valencià. Per primera vegada en tota la dilatada història de l’Escola de Puntaires aquest any s’han matriculat dos alumnes masculins.

Com a principal novetat aquest curs a cada puntaire se li donarà el seu carnet d’alumne de l’Escola de Puntaires de l’Arboç, que donarà dret a obtenir interessants descomptes als comerços arbocencs adherits a la campanya. També està a disposició de les puntaires i del públic general el dècim de la loteria de Nadal que es pot adquirir a la Botiga del Museu.

L’Escola de Puntaires de l’Arboç està gestionada per la Fundació Privada Museu de Puntes al Coixí amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Arboç i la Generalitat de Catalunya.

Abaix, gràfica: Procedència de l’alumnat de l’Escola de Puntaires de l’Arboç.