Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • El 18 d´octubre l´Ajuntament de l´Arboç inaugurarà un parc urbà de salud i tres circuits biosaludables a La Plaça de Catalunya
Notícia

El 18 d´octubre l´Ajuntament de l´Arboç inaugurarà un parc urbà de salud i tres circuits biosaludables a La Plaça de Catalunya

l'Arboç 
Es tracta d´un espai dotat amb diversos aparells urbans de gimnàstica, on els vilatans i vilatanes podran realitzar activitat física o exercitar els seus músculs d´una forma gratuïta i a l´aire lliure

Foto: Cartell oficial de la inauguració

Es tracta d’un espai dotat amb diversos aparells urbans de gimnàstica, on els vilatans i vilatanes podran realitzar activitat física o exercitar els seus músculs d´una forma gratuïta i a l´aire lliure.

Hi haurà un total de cinc màquines de treball cardiovascular, de força o d’equilibri, a més de tres circuits o itineraris saludables

Els circuits saludables són recorreguts que transcorren tant per dins del nucli urbà de l’Arboç com pels entorns. Surten i acaben dins la població, no requereixen desplaçar-se en cotxe per arribar-hi i estan connectats entre ells.

Aquests circuits estan destinats a fer-hi activitat física moderada com caminar. Els pot utilitzar tota la població i no requereixen una preparació física especial. Els tres itineraris comparteixen un mateix tipus de senyalització amb tres colors segons nivell i distància, blanc (1052 metres), verd (1579 metres) i vermell (2000 metres).

L’objectiu d’aquest nou parc urbà de salut a l’Arboç és democratitzar l’activitat física, és a dir, potenciar-la entre tots els sectors de la població i, molt especialment, entre aquelles persones que no acostumen a fer-ne. D’aquesta manera es contribueix a prevenir i combatre l’obesitat i les afeccions que se’n deriven.

L’Ajuntament de l’Arboç també col·laborarà estretament amb la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla amb la campanya anomenada "Dóna Corda al Cor!", perquè els metges i metgesses del CAP incloguin i receptin la pràctica d’activitat física en el parc urbà de salut i els circuits saludables.

La inauguració tindrà lloc el divendres 18 d’octubre a les 5 de la tarda, a la Plaça de Catalunya (davant del CAP), amb la presència d’autoritats municipals i dels metges i metgesses del Centre d´Atenció Primària. L’Ajuntament de l’Arboç aprofita per fer una crida als vilatans i vilatanes a assistir a l’acte, on s’explicarà la utilització pràctica de les màquines d’exercici, dels circuits saludables i el seu traçat per part dels tècnics, a més d’entregar un petit obsequi a tots els assistents.