Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • L’ARBOÇ PRESENTA LA IV FIRA MODERNISTA DEL PENEDÈS - L’Arboç, capital del modernisme i del teatre d’època
Notícia

L’ARBOÇ PRESENTA LA IV FIRA MODERNISTA DEL PENEDÈS - L’Arboç, capital del modernisme i del teatre d’època

l'Arboç 
El cap de setmana del 18 i 19 d’abril l’Arboç es vestirà de gala per acollir la quarta edició de la Fira Modernista del Penedès, que arriba carregada d’importants novetats i que omplirà d’ambient modernista el carrer Major, la plaça de la Vila i la Rambla Gener

Foto: Marató de Teatre d’Època al Carrer (Autor: S. Sedó).

El cap de setmana del 18 i 19 d’abril l’Arboç es vestirà de gala per acollir la quarta edició de la Fira Modernista del Penedès, que arriba carregada d’importants novetats i que omplirà d’ambient modernista el carrer Major, la plaça de la Vila i la Rambla Gener.

S’han programat dues visites guiades gratuïtes a l’emblemàtic edifici de l’Hospital de Sant Antoni Abat, excel·lent mostra del modernisme obra de l’arquitecte Eugeni Campllonch a principis del segle XX.

Dissabte al matí és realitzarà una visita tècnica fotogràfica a la Giralda de l’Arboç, on tots aquells fotògrafs que ho desitgin podran plasmar amb les seves càmeres tots els detalls de l’edifici amb els consells del fotògraf arbocenc Òscar Méndez.

La Casa de Cultura i l’Auditori Municipal acolliran les exposicions “Mobles del Palau Gener i Batet” i “L’arquitectura modernista del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre”, i des de l’Oficina de Turisme s’organitzarà una Gimcana on es convidarà a tothom a identificar detalls del modernisme presents en alguns dels edificis més rellevants de la vila.

Desprès del gran èxit obtingut en les dues darreres edicions l’organització obsequiarà als assistents amb la Marató de Teatre d’Època al Carrer, on cinc companyies de teatre, encapçalades per l’Elenc Artístic Arbocenc i amb més de 150 actors, presentaran les seves propostes ambientades en escenes de la vida quotidiana de principis de segle XX. Aquest any però, la marató tindrà dos moments molt especials. L’Arboç acollirà dues bodes modernistes, una dissabte i una diumenge amb un gran ball de boda inclòs.

Mercat d’època modernista, tallers infantils, racó d’art modernista, puntaires vestides d’época i molts més actes acaben de donar forma a l’excepcional programa de la IV Fira Modernista del Penedès.

Totes les novetats i informació detallada sobre la IV Fira Modernista del Penedès poden consultar-se a través del facebook al perfil de “L’Arboç Turístic”. Podeu consultar el programa a la web de l’Ajuntament de l’Arboç www.arbocenc.cat

Descarregar el programa de la IV Fira Modernista (ARBOCENC.ORG/UPLOADS/DOC3048FIRAMODERNISTA2015.PDF)