Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • L’Ajuntament impulsa el Fòrum Virtual de l’Arboç, una nova plataforma de participació ciutadana
Notícia

L’Ajuntament impulsa el Fòrum Virtual de l’Arboç, una nova plataforma de participació ciutadana

l'Arboç 
El FVA està dotat amb un sistema de votació electrònica que permetrà realitzar consultes ciutadanes puntuals o periòdiques als vilatans sobre tota mena de temàtiques relacionades amb el present i futur de la vila

Imatge: Portada de la nova web www.arbocencopina.cat (Font: Aj. de l’Arboç)

La plataforma www.arbocencopina.cat està dotada d’un sistema de votació electrònica per poder dur a terme consultes periòdiques de caràcter sectorial sobre el present i futur de la vila. Els arbocencs i arbocenques podran fer ús per primer cop de la nova eina en el projecte de pressupostos participatius´17, ja en marxa.

Aquest passat mes de gener ha vist la llum el Fòrum Virtual de l’Arboç (FVA), una plataforma web de participació ciutadana pionera a la comarca. Impulsada per la Regidoria de Participació Ciutadana, la nova eina té per objectiu donar un salt endavant en matèria de transparència, govern obert i implicació de la ciutadania en la presa de decisions municipals.

El FVA està dotat amb un sistema de votació electrònica que permetrà realitzar consultes ciutadanes puntuals o periòdiques als arbocencs i arbocenques sobre tota mena de temàtiques relacionades amb el present i futur de la vila. En aquest sentit, tots els veïns i veïnes majors de 16 anys estan cridats a estrenar aquest nou espai aquest mateix mes de febrer en el marc del projecte de Pressupostos Participatius´17, que sotmet a votació i decisió popular un seguit de propostes d´actuació que han estat elaborades i recollides de la pròpia ciutadania i teixit social arbocenc.

Alfons Ribas, regidor de Participació Ciutadana, destaca "l´avenç democràtic" que suposa aquesta nova eina i remarca la voluntat de l´Ajuntament "d´empoderar els arbocencs i arbocenques, tot posant a la seva disposició eines per participar de forma directa, senzilla i còmoda en la presa de decisions del consistori". Preguntat sobre les temàtiques o projectes que l´Ajuntament té la voluntat de sotmetre a decisió dels veïns i veïnes, Ribas ha destacat el caràcter "transversal" de la plataforma, que presenta una gran usabilitat i permet organitzar consultes "àgils, en qualsevol moment i sobre qualsevol temàtica" i, per tant, obre "un ampli ventall de possibilitats".