Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • L´Arboç presenta un llibre sobre la iconografia de les puntes al coixí
Notícia

L´Arboç presenta un llibre sobre la iconografia de les puntes al coixí

l'Arboç 
“Rescatant el vell arquetip de l’aranya” de Joan Ramón Farré es presenta el divendres 20 d’abril a les 19h

El proper divendres 20 d’abril, es presentarà a les 7 de la tarda a l’auditori municipal de l’Arboç el llibre “Rescatant el vell arquetip de l’aranya”, de l’autor arbocenc Joan Ramón Farré Huguet, i publicat per Edicions i Propostes Culturals Andana SL amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Arboç.

Llibre ofereix un recorregut per la iconografia de les puntes al coixí de l’Arboç durant el segle XX. La temàtica del llibre contextualitza el tipus de punta que es fa a l’Arboç respecte de la punta al coixí a Catalunya, la Península Ibèrica i Europa. Argumenta i explica el perquè a l’Arboç s’ha fet tanta punta figurativa (antropomòrfica i zoomòrfica) de nova creació durant tot el s. XX. També profunditza en el perquè s’han promocionat i confeccionat tantes peces de punta de temàtica religiosa sobretot durant les dues últimes dècades del s. XX.

En concloure l’acte de presentació, que comptarà amb la presència de l’alcalde de l’Arboç, Sr. Joan Sans, tots els interessats podran adquirir la publicació al punt de venda instal·lat al mateix auditori. A partir del dia següent, el llibre estarà disponible fins esgotar existències a l’Oficina de Turisme de l’Arboç, al carrer Major 37 baixos.

Cartell presentació (PDF)