Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • L´Arboç es mulla aquest diumenge per l´esclerosi múltiple i visibilitzar-la
Notícia

L´Arboç es mulla aquest diumenge per l´esclerosi múltiple i visibilitzar-la

l'Arboç 
L’Ajuntament instal.larà 3 inflables refrescants i un tobogan aquàtic. L’objectiu és que durant un dia tothom pugui mostrar la seva solidaritat cap a les 9.000 persones que pateixen aquesta malaltia.

Com cada any durant el mes de juliol, arriba un refrescant esdeveniment solidari. Es tracta del 'Mulla’t per l'esclerosi múltiple', una festa que ha donat a conèixer aquesta malaltia degenerativa i crònica del sistema nerviós. L’objectiu és que durant un dia tothom pugui mostrar la seva solidaritat cap a les 9.000 persones que pateixen esclerosi múltiple a Catalunya mullant-se en les piscines que participen a la campanya, arreu del país.

Els banyistes podran col·laborar amb la jornada solidària de diverses maneres: qui vulgui podrà fer un donatiu voluntari en unes guardioles que hi hauran a les instal.lacions, amb el preu de l’entrada d’adult a la piscina es destinarà 1€, comprant articles de marxandatge del Mulla’t, com samarretes, tovalloles, barrets o ampolles tèrmiques, entre d’altres. Els diners que es recaptin es destinaran a la causa solidària. I a les 12 en punt es farà una aturada a les activitats per fer el gest de tirar-se a la piscina tots els participants.

Cada any, el Mulla’t centra els seus esforços en donar visibilitat a una problemàtica en particular relacionada amb l’esclerosi múltiple. Aquest any 2019, l'esdeveniment té l’objectiu donar a conèixer els símptomes invisibles de la malaltia que afecten la qualitat de vida, com la fatiga, el dolor, la tristesa o els problemes sexuals. I és que les persones amb esclerosi múltiple veuen com sovint les persones no coneixen la seva malaltia i reaccionen amb incredulitat atès els símptomes invisibles. Des de la Fundació Esclerosi Múltiple, es creu que «donar a conèixer la malaltia és fonamental per aconseguir la comprensió social i la solidaritat envers l’esclerosi múltiple».