Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • L’Ajuntament fa una valoració de la crisi del covid 19 i com ha afectat a nivell municipal aquest darrer mes
Notícia

L’Ajuntament fa una valoració de la crisi del covid 19 i com ha afectat a nivell municipal aquest darrer mes

l'Arboç 
En 30 dies s’han pres mesures extraordinàries en tots els àmbits municipals per ajudar a les persones més vulnerables i fer front al coronavirus

Dijous 16 d’abril de 2020. Ja fa un mes que es va declarar l’estat d’alarma a causa del coronavirus covid 19 i des de l’Ajuntament es vol fer una valoració de com està afectant a nivell municipal i de totes les mesures que s’han pres per mirar de combatre el virus. En un mes han canviat moltes coses que per molts eren inimaginables i que ha obligat a pràcticament parar l’economia i a confinar-se a tothom. Mesures excepcionals necessàries per lluitar contra la propagació del covid 19.

Des de l’Ajuntament, una de les primeres mesures que es van prendre va ser el tancament dels espais municipals i l’adequació per poder continuar fent tota l’atenció a la ciutadania telemàticament. En paral.lel i en coordinació amb l’Àrea Bàsica de Salut també es van habilitar telèfons per fer l’atenció telefònica i evitar en la mesura del possible l’assistència de persones al CAP. I de manera urgent, es van realitzar obres per tal de separar el CAP en 2 parts diferenciades amb entrades separades, una per pediatria i embarassades i la resta.

Seguidament des del consistori es van habilitar telèfons i personal municipal, coordinadament amb els voluntaris de Protecció Civil per tal de poder donar assistència i portar aliments de primera necessitat i medicaments a persones grans i dependents. Personal municipal també va posar en marxa el servei “Bon dia” per estar en contacte telefònic periòdic amb més de 300 llars de la vila on hi viuen gent gran i preguntar si necessiten alguna cosa. En paral.lel també es va posar en funcionament un servei de suport i assessorament psicològic. El tancament dels espais municipals com la Llar d’infants, l’Escola de música tradicional o la piscina municipal ha comportat l’anul.lació dels cobrament de rebuts mentre duri l’estat d’alarma. També s’han anul.lat els parquímetres, i de fet, s’ha pres tot un seguit de mesures com l’ajornament de tots els pagaments de taxes municipals per ajudar a les famílies a afrontar la pandèmia. A més, s’estan estudiant altres mesures de suport a empreses, comerços, treballadors i famílies que s'han vist greument afectats econòmicament pels efectes del Covid-19.

A finals de març, l’Ajuntament va posar a disposició de la Xarxa Sanitària Santa Tecla el Poliesportiu Municipal i l’edifici de Can Freixas per al que sigui necessari. La Policia Municipal també ha tingut un paper important realitzant controls i vetllant pel compliment de les normes de confinament decretades. En un mes s’han realitzat més d’una cinquantena de denúncies a ciutadans que circulaven a peu o amb vehicle sense causa justificada.

Des de l’Ajuntament es remarca que estem davant d’una situació molt complexa i demana a la ciutadania responsabilitat complint el confinament, sortint de casa només quant sigui estrictament necessari, seguint les normes de distància social i la utilització de guants i mascaretes. Demanem també el compliment de les mesures extraordinàries en la recollida de la brossa tal i com hem indicat en diverses ocasions, sense el cubell i seguint l’horari habitual per tal de facilitar la feina als operaris de la recollida. Cal actuar amb responsabilitat, i per això demanem a tots els arbocencs i arbocenques la seva col.laboració i corresponsabilitat per entre tots superar aquesta crisi, aprendre’n i sortir-ne reforçats.

Finalment, des de l’Ajuntament es vol fer un sentit agraïment a totes les persones que d’una manera o altra col.laboren o han col.laborat, a protecció civil, sanitaris, treballadors essencials, voluntaris, policies… per la gran tasca que estan realitzant ajudant als altres, fent bates amb bosses de plàstic, o portant aliments als més grans. Per acabar, volem mostrar el nostre condol per totes les vides perdudes a causa d’aquesta pandèmia i tota la solidaritat amb els seus familiars.