Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • L´Arboç ha iniciat avui la Fase 1 de desconfinament, què implica això?
Notícia

L´Arboç ha iniciat avui la Fase 1 de desconfinament, què implica això?

l'Arboç 
Recordem que la Policia Local continuarà fent controls per vetllar pel compliment de la normativa vigent.

L’Arboç, 11 de maig de 2020. L’Arboç ha passat avui dilluns dia 11 de maig a la Fase 1 de desconfinament. En la fase 1 de la desescalada es permet tornar a mantenir contacte social en grups reduïts que no poden ser de més de deu persones.

 

Des de l’Ajuntament s’informa que la policia local continuarà fent controls periòdics per garantir el compliment de la normativa. Fins al moment, s'han imposat una setantena de denúncies per incompliment de la normativa, però també per molèsties veïnals, soroll, o per portar gos sense cordar. En algún cas s’han realitzat diligències penals per la reincidència en les infraccions de la normativa, ocupació il.legal d’habitatge i robatori amb força.

També es continuaran fent controls aleatoris de trànsit en diferents punts del nucli urbà, estació de la RENFE i benzineres (AP7, Ctra. Banyeres, N-340).

També s'ha intensificat l'assistència i informació als veïns per resoldre dubtes sobre la normativa vigent.

Aquests són els principals canvis de la Fase 1️:

-Botigues i locals de menys de 400m2: Poden obrir sense cita prèvia i amb 1/3 de l'aforament.

-Terrasses de bars i restaurants: Poden obrir amb la meitat de les taules, que han d'estar a un mínim de 2m, i per a grups de fins a 10 persones com a màxim.

-Biblioteques: Poden obrir per al préstec i la devolució d'obres, però no es pot fer ús dels ordinadors públics ni estudiar-hi.

-Museus: Poden obrir amb 1/3 l'aforament, però no s'hi faran activitats culturals ni didàctiques.

-Sales de concerts, auditoris, teatres i cinemes: Poden obrir amb 1/3 de l'aforament. Si el local és tancat, per a un màxim de 30 persones. Si és obert, de 200.

-Gimnasos i centres esportius: Poden obrir amb cita prèvia.

-Allotjaments turístics: Poden obrir però sense accés a les zones comunes.

-Vetlles i enterraments: Es faran amb un màxim de 10 persones en espais tancats i 15 a l'aire lliure.

-Llocs de culte: Poden obrir amb 1/3 de l'aforament.

L’Ajuntament de l’Arboç fa una crida a tots els arbocencs i arbocenques a complir amb nova normativa responsablement, portar mascareta i mantenir la distància de seguretat. Adjuntem l’enllaç on s’especifica la normativa aplicable: https://www.lamoncloa.gob.es/serviciosdeprensa/notasprensa/sanidad14/Documents/2020/09052020_GuiaFase1.pdf?fbclid=IwAR29bU3VlUSinla5qf94QF45DpABoC2HMPwUrzNqfyw-7sUxRxHaGLCD0lE