Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • L´Ajuntament de l´Arboç compta amb dues màquines d´ozó per a fer desinfeccions d´espais, neteges de material i de vehicles de la Policia Local
Notícia

L´Ajuntament de l´Arboç compta amb dues màquines d´ozó per a fer desinfeccions d´espais, neteges de material i de vehicles de la Policia Local

l'Arboç 
Dimarts 2 de juny de 2020. L’Ajuntament de l’Arboç informa que actualment compta amb dues màquines d’ozó, una d’elles cedida per una empresa privada per fer neteges i desinfeccions d’equipaments municipals. Una s’utilitza a la Residència d’Avis Sant Antoni produint desinfectant aquós per a la roba quan es neteja, i l’altre s’utilitza en diferents dependències municipals i per a la desinfecció de vehicles de la Policia Local.

Aquestes màquines generen ozó a partir d’oxigen. L'ozó és un potent desinfectant natural que elimina molts tipus de bacteris, virus, fongs, males olors i àcars de l'ambient sense fer ús de cap tipus de producte químic. Al sector de la neteja, l'ozó s'empra per a la desinfecció d'hospitals, hotels, oficines, centres educatius, vehicles, roba i llars d'infants, i neteges industrials. Cal destacar que actualment està sent avaluada la seva eficàcia contra la Covid-19, però no està encara aprovada, per la qual cosa el Ministeri de Sanitat no disposa de cap document sota aquesta legislació de biocides que estableixi la seva eficàcia i la seguretat del seu ús.

Cal destacar també, que aquest tipus de neteja d’espais, cal fer-la durant un temps determinat segons el volum de l’espai i sempre sense la presència de persones mentre es realitza.

En el següent pdf realitzat per la Generalitat de Catalunya podeu trobar més informació sobre les propietats desinfectants de l’ozó:

Tractaments de desinfecció d'aire amb ozó (PDF)