Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • L’Arboç es suma al manifest dels alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès i demana la derogació de la MAT
Notícia

L’Arboç es suma al manifest dels alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès i demana la derogació de la MAT

l'Arboç 
L’Arboç és un dels 5 municipis afectats del Baix Penedès juntament amb Sant Jaume dels Domenys, Llorenç del Penedès, La Bisbal i Masllorenç.

L’Arboç, 7 de setembre de 2021. L’Ajuntament de l’Arboç es suma al manifest de tots els alcaldes i alcaldesses de la comarca per exigir la derogació de la línia de molt alta tensió MAT del “Cluster Begues” que projecta l’empresa Forestalia per transportar energia d’Aragó fins a Barcelona.

El projecte presentat afecta en un tram força important el terme municipal de l’Arboç, a més de quatre municipis més del Baix Penedès: Sant Jaume dels Domenys, Llorenç del Penedès, La Bisbal del Penedès i Masllorenç. Serien més de 40 torres que creuerien la comarca d’oest a est.

Joan Sans, alcalde de l’Arboç i president del Consell Comarcal del Baix Penedès demana la derogació d’aquest projecte de forma inmediata que afectaria greument a la nostra vila i també a la comarca del Baix Penedès. Aquest projecte afectaria molt el nostre paisatge amb torres de gran alçada, de més de 70 metres, sense aportar-nos cap contrapartida ni benefici al territori.

Per això, Joan Sans, ha assistit com a alcalde afectat i president del Consell Comarcal del Baix Penedès, avui a la tarda al Palau Bofarull de Reus a la roda de premsa conjunta entre les diferents administracions del territori de presentació de totes les al.legacions. A més, ha comptat amb la presència de la presidenta de la Diputació i dels presidents, presidentes dels Consells Comarcals de la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, el Priorat, el Baix Camp, l'Alt Camp i l'Alt Penedès, i alcaldes afectats.