Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • L´Ajuntament de l´Arboç posa en marxa el Pla Horitzó Arbocenc 2030 per fer front als reptes de futur de la vila
Notícia

L´Ajuntament de l´Arboç posa en marxa el Pla Horitzó Arbocenc 2030 per fer front als reptes de futur de la vila

l'Arboç 
Estarà dotat amb 1 milió d’euros que aportarà directament l’Ajuntament però aquest import es podrà ampliar amb subvencions i els fons europeus next generation.

L’Arboç, 30 de novembre de 2021. L’Ajuntament de l’Arboç ha presentat avui el Pla Horitzó Arbocenc 2030. El PHA2030 és un projecte estratègic que servirà per planificar els eixos i actuacions de l'Ajuntament de l'Arboç per posar les bases i preparar el municipi per fer front als reptes de futur en tots aquells àmbits importants per garantir la qualitat de vida de les persones.

 

El regidor de turisme i promoció econòmica Alfons Ribas i el regidor d’hisenda i noves tecnologies Adrià Molina, han anunciat la posada en marxa d’aquest Pla. Un pla estratègic global que abarcarà totes les àrees, serà transversal i també apolític amb l’objectiu que es tirin endavant hi hagi qui hi hagi a l’Ajuntament. Tal i com ha explicat Alfons Ribas, es vol comptar amb tots els actors polítics i socials del municipi a més dels ciutadans. Per això es farà a través de la participació ciutadana amb la creació d’una taula de ciutadania amb reunions propositives, la creació d’una altra taula estratègica de desenvolupament amb els actors socials i polítics per trobar les solucions adequades i amb més quòrum. A més es crearà una tercera taula tècnica d'assessorament amb tècnics i col.laboradors de l’Ajuntament per a poder realitzar les propostes sorgides.

Alfons Ribas ha fet una fotografia del moment actual de l’Arboç i les polítiques municipals que ja s’han anat duent a terme en els darrers 10 anys, que han eixugat gran part del dèficit de 9 milions d’euros de la corporació municipal i que han fet evolucionar la vila després de la crisi econòmica, situant la vila com una de les més actives i dinàmiques tant cultural com esportiva, turística i comercialment.

Adrià Molina, regidor d’hisenda, ha explicat que el PHA 2030 comptarà amb una dotació econòmica inicial d’1 milió d’euros aportats per l’Ajuntament a través del seu romanent que es podrà ampliar amb les subvencions i aportacions d’altres administracions i fons europeus next generation. Aquest pla s’iniciarà amb la taula de la ciutadania a partir del mes de gener i des de l’Ajuntament es fa una crida a la participació de tothom. Podeu trobar més informació a la pàgina web: https://horitzoarbocenc2030.cat/