Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • Commemoració de la realització del primer castell documentat de la història, carregat a l’Arboç fa 253 anys
Notícia

Commemoració de la realització del primer castell documentat de la història, carregat a l’Arboç fa 253 anys

l'Arboç 
Serà a l’Arboç el dissabte 15 de juliol a partir de les 7 de la tarda. Es descobrirà una placa a la Plaça de l’Església i es farà una recreació folklòrica del moment.

L’Arboç, 5 de juliol de 2023. El proper dissabte 15 de juliol a partir de les 19h de la tarda, l'Arboç viurà un acte extraordinari d'índole castellera. Després que durant el 2020 la pandèmia no va permetre dur a terme la celebració dels 250 anys del primer castell documentat de la història, enguany s'ha cregut oportú commemorar-ho en el 253 aniversari.

Els actes s'iniciaran a les 7 de la tarda al davant de l’Ajuntament amb una actuació castellera a càrrec de la Nova Moixiganga d'Algemesí i els Minyons de l'Arboç. Seguidament, en finalitzar l’actuació es realitzarà l’acte de commemoració amb el descobriment d'una placa davant de l'església, lloc exacte on el Ball de Valencians del Catllar va descarregar l'esmentat castell de sis sostres el 22 de gener de 1770.

Membres dels Minyons faran una explicació històrica de com va sorgir el que es considera el primer castell i es farà una recreació del moment. A més de la Moixiganga d’Algemesí i els Minyons de l’Arboç, l’acte comptarà amb la participació dels grups locals de la Colla de Gegants i Nans i Ball de Bastons, igual que va succeïr aquell dia de 1770.

L’acte comptarà amb la presència, a més de l’alcalde de l’Arboç, de representants de la Coordinadora de castells de Catalunya, membres de la Diputació de Tarragona i l’alcalde del Catllar.