Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • L’Arboç impulsa una campanya de conscienciació ciutadana sobre la recollida selectiva pap
Notícia

L’Arboç impulsa una campanya de conscienciació ciutadana sobre la recollida selectiva pap

l'Arboç 
Una agent cívica informa de la normativa a peu de carrer acompanyada d’un policia local que adverteix de possibles sancions

L’Ajuntament de l’Arboç ha iniciat una intensa campanya de conscienciació ciutadana contra el creixent incivisme detectat en els darrers mesos en el sistema de recollida selectiva de residus i abandonament de mobles i trastos a la via pública.

Una agent cívica, específicament contractada per dur a terme la campanya, té com a funcions principals, la detecció de punts negres i incidències a la via pública, informar sobre la normativa pap, dialogar amb la ciutadania i la resolució de conflictes amb els veïns. Aquesta tasca es du a terme amb l’acompanyament d’un agent de la Policia Local, que adverteix als usuaris de les possibles sancions.

De moment, ja s’ha apreciat una notable millora en molts dels punts negres identificats, i a les zones on els veïns han estat informats com el carrer Tallat, plaça Constitució, o l’avinguda Jacint Verdaguer. Tot i que encara queda molta feina per fer, la valoració fins ara és molt positiva.

Altres funcions importants que l’agent cívica desplega a més del seguiment diari dels punts negres detectats, és la supervisió i manteniment de les cartelleres municipals, on s’hi ha incorporat informació actualitzada sobre el sistema de recollida selectiva porta a porta. A més, està previst que l’agent cívica informi també sobre la tinença responsable d’animals domèstics fomentant les bones pràctiques.

Nova campanya informativa

Com a mesures d’acompanyament, l’Ajuntament de l’Arboç ha intensificat el servei gratuït de recollida de trastos vells a demanda. Només cal trucar al telèfon 697 414 979 per concretar el lloc i el dia de la recollida. A més, ha elaborat nou material gràfic, i ha endegat una campanya paral·lela de comunicació sobre el sistema de recollida porta a porta, a través de la web municipal i xarxes socials, i a través de les cartelleres municipals.

S’han elaborat nous cartells sobre la recollida domiciliària d’andròmines, la recollida domiciliària de poda i sobre la Deixalleria Comarcal. S’ha elaborat cartelleria específica per a les comunitats de propietaris i vivendes individuals, i també s’han creat tres noves enganxines multilingües adreçades a advertir als ciutadans que no ho estan fent bé, i que es troben adherides a les bosses de brossa dipositades al carrer:

Una enganxina vermella que adverteix que no s’ha recollit la bossa perquè hi ha barreja entre diferents tipus de brossa.

Una enganxina blava que adverteix que no s’ha recollit la bossa perquè no tocava aquest tipus de brossa

Una enganxina verda que adverteix que la brossa ha estat dipositada fora de l’horari estipulat i preceptiu.