Ajuntament de l'Arboç

Noticia

REPORTATGE SETMANA SANTA A L´ARBOÇ

l'Arboç 
La vila de l´Arboç va celebrar la tradicional Setmana Santa amb un programa d´actes força atapeït que es va iniciar el passat divendres 22 de març amb una concorreguda celebració de la Festivitat dels Dolors

Foto: Talla de Fusta a l’aparador de la botiga del Museu de Puntes (Autor: Sergi Sedó)

La vila de l’Arboç va celebrar la tradicional Setmana Santa amb un programa d’actes força atapeït que es va iniciar el passat divendres 22 de març amb una concorreguda celebració de la Festivitat dels Dolors.

En honor a aquesta celebració la botiga del Museu de Puntes al Coixí ha mostrat durant tota la Setmana Santa una talla de fusta de la Mare de Deu dels Dolors del segle XIX donació al museu de puntes de la Sra. Antònia Miquel i exquisidament restaurada, de manera totalment gratuïta, per la Sra. Sònia Marin, artesana que ha restaurat la fusta i ha recompost la talla, i la Sra. Mercè Ribas, que ha restaurat el vestuari.

El diumenge 24 de març, Diumenge de Rams, va tenir lloc al Sagrat la tradicional benedicció de Rams i, seguidament, l’Eucaristia de Passió a la Parròquia. Dimarts Sant els joves de l’Arxiprestat van realitzar un Via-Cricis des de l’església de Bellvei fins a Santa Llúcia de l’Arboç

Divendres Sant, a les 8 del matí, el Via-Crucis va transcórrer pels carrers de l’Arboç, a les 8 del vespre a la Parròquia el solistes de la Coral Polifònica de El Vendrell van interpretar el cant Stabat Mater de Pergolessi, i, seguidament, va tenir lloc la processó pels carrers de l’Arboç, que va concloure amb l’adoració del Sant Crist i el repartiment de l’estampa de Setmana Santa.

Diumenge Sant, el grup de Caramelles de l’Arboç va cantar aquestes tradicionals cançons pels avis de l’Hospital de Sant Antoni Abad i, desprès, pels carrers de l’Arboç.

Tots els actes han estat organitzats per la Parròquia Sant Julià de l’Arboç, la Confraria de la Mare de Deu dels Dolors, el Cos de Portants del Sant Crist i els Pretorians Armats de l’Arboç amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Arboç.