Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Noticias
  • Gran èxit de participació en els actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona a L´Arboç
Noticia

Gran èxit de participació en els actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona a L´Arboç

l'Arboç 
Els actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona 2014, que s´han perllongat durant tota la setmana del 3 al 8 de març, han gaudit d´un gran suport popular i han estat un gran èxit de participació a l´Arboç

Foto: La regidora Montse Pérez, lliura un detall a Empar Bernal (a l´esquerra), desprès de la lectura del manifest

Els actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona 2014, que s’han perllongat durant tota la setmana del 3 al 8 de març, han gaudit d’un gran suport popular i han estat un gran èxit de participació a l’Arboç. L’Ajuntament de l’Arboç, conjuntament amb l’Associació de Dones Arbocenques, han assolit amb escreix el seu objectiu d’aplegar el màxim nombre de dones de l’Arboç en tots els actes.

L’organització valora molt positivament l’alta participació i l’ampli suport que el col•lectiu femení de L’Arboç ha prestat a tots els actes. Dilluns 3 de març a les 6 de la tarda, a l’auditori municipal, la cuinera arbocenca Glòria Sesplugues, va pronunciar una conferència amb el títol “Com estalviar cuinant. Consell pràctics per cuinar menús econòmics”. Dimarts 4 de març a les 6 de la tarda, al local Arbosense, l’Associació de Dones Arbocenques organitza una classe de ball lineal oberta a tothom. A continuació, l’Ajuntament de l’Arboç va organitzar una sessió fotogràfica de dones arbocenques, a càrrec d’Oscar Méndez. Les fotografies realitzades en aquesta sessió formen part d’una exposició ubicada a la Casa de Cultura, al carrer Major 37.

Dimecres 5 de març a les 11 del matí, a l’auditori municipal, va tenir lloc un “Taller pel reforç del sòl pèlvic”, a càrrec de l’arbocenca Cristina Borrellas. El mateix dimecres a les 5 de la tarda a l’Auditori Municipal el Centre Intuïció va realitzar la xerrada “Coneix les herbes terapèutiques del nostre entorn”. Dijous 6 de març a les 6 de la tarda a l’Auditori Municipal va tenir lloc una xerrada sobre “El sexe en les diferents etapes de la vida”, a càrrec de Lourdes Camprubí, psicosexòloga. Divendres 7 de març a les 6 de la tarda, al local Arbosense es va realitzar un Taller de Trapillo, on l’arbocenca Pepita Soler va ensenyar a les nombroses assistents les tècniques i els secrets per fer-se els seus propis penjolls o pulseres.

També aquesta setmana, concretament el dijous 6 de març, va concloure el taller gratuït “Tirar endavant”, adreçat a dones immigrants i autòctones especialment interessades en la prevenció de la violència , el conflictes i les relacions de poder. Aquest taller, actiu durant els mesos de gener i febrer, ha omplert totes les places disponibles i ha estat possible gràcies al suport de l’Ajuntament de l’Arboç, el Fons Europeu per a la Integració i la Fundació Cepaim.

Dissabte 8 de març, com a cloenda dels actes del dia Internacional de la Dona, a dos quarts d’11 del matí, al local Arbosense, va tenir lloc un multitudinari taller de Risoteràpia a càrrec d’Antonio Arellano. A dos quarts d’1 del migdia, al mateix local Arbosense, va tenir lloc la lectura del manifest, que va llegir l’arbocenca Empar Bernal, llevadora del CAP de l’Arboç. Seguidament l’Ajuntament de l’Arboç va oferir un gran vermut a totes les assistents i els va lliurar un detall commemoratiu.