Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Noticias
  • Els alumnes de 1er d’ESO de l’IES l’Arboç visiten l’emissora municipal
Noticia

Els alumnes de 1er d’ESO de l’IES l’Arboç visiten l’emissora municipal

l'Arboç 
Els alumnes de primer de l’Institut de l’Arboç van fer un treball sobre l’època romana i el van explicar per la ràdio de l´Ajuntament amb un programa especial

Foto: Els alumnes de primer d´ESO amb la pactarta de Ràdio l´Arboç a les escales de l´institut (font IES l´Arboç)

La setmana del 8 al 12 de juny, els alumnes de 1er d’ESO de l’IES l’Arboç van dur a terme un treball molt interessant sobre l’època romana, on es van tractar temes com l’organització social, els costums, l’arquitectura o els jocs infantils d’aquells temps. Els alumnes van portar a la pràctica algun d’aquests jocs al pati de l’escola.

Durant aquests dies, els alumnes van visitar els estudis de Ràdio l’Arboç, on van conèixer el funcionament de les instal•lacions, acompanyats del director de l’emissora, que els va fer de guia i els va donar les explicacions sobre cada departament de l’equipament de comunicació municipal. En acabar la visita, els alumnes es van dirigir a l’estudi principal on van fer de locutors d’informatius, explicant les activitats realitzades durant el treball sobre l’època romana.

També van llegir les darreres notícies sobre l’actualitat arbocenca de la setmana. Els alumnes van formular al director diverses preguntes sobre el funcionament d’una emissora de ràdio, la seva cobertura, el sistema d’àudio i música emprats, el número d’oïdors i quanta gent hi treballa o hi col•labora, els horaris, el web, etc.. Molts d’ells van manifestar sentir-se molt atrets pel món radiofònic i van fer palès del seu atreviment a conduir programes de diverses temàtiques, com informatius, de música o esportius.

Els alumnes van visitar la ràdio en grups de 25, acompanyats dels seus respectius tutors i amb un total de 5 visites, que van omplir de gom a gom els estudis de l’emissora municipal. El programa realitzat pels alumnes es va emetre per la sintonia del 106.8 FM el dissabte i diumenge 13 i 14 de juny, a les 10 en punt el matí, per tal que els protagonistes, els seus familiars i amics poguessin gaudir del seu treball radiofònic.

Si voleu escoltar el programa fet pels alumnes feu clic a l’enllaç que trobareu sota aquestes línies.

Escoltar el programa (ADSYSTEMS.ES/INFORMATIUIES.MP3)