Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Noticias
  • Programa de la Festa Major de l´Arboç 2016
Noticia

Programa de la Festa Major de l´Arboç 2016

l'Arboç 

Ja arriba el quart diumenge d´agost i, tal com diu la dita popular, "El quart diumenge d´agost és Festa Major a l´Arboç". Ara és el moment de sentir-nos orgullosos de ser arbocencs i arbocenques, i de dir amb la veu ben alta que tenim una de les festes majors més importants i típiques de Catalunya. Tant és així, que l´any 2009 va ser declarada "Festa Patrimonial d´Interès Nacional" per la Generalitat de Catalunya.

 

El divendres 26 d´agost, es donarà el tret de sortida a la nostra Festa Major 2016 amb la inauguració de les exposicions i el pregó a la plaça de la Vila. Enguany, el pregó anirà a càrrec de l´arbocenc Manel Bundó i Marqués, empresari que porta el nom de l´Arboç arreu de Catalunya, així com un gran col-laborador de les nostres festes i actes populars.

 

Destaquem que el dissabte 27 d´agost a les 12:30 h, a la plaça de la Vila, es presentarà el recuperat Gegant de cal Fiol, creat a partir de les restes trobades l´any 1995 a la rectoria. Des d´ara, serà la parella de la Geganta de cal Fiol, que compleix 200 anys. Felicitem la colla gegantera per aquesta efemèride!

 

Així mateix, felicitem també l´Elenc Artístic Arbocenc, entitat que el dia 1 de novembre d´aquest any complirà 100 anys. Enhorabona pel seu centenari!

 

Com sempre, les cercaviles i exhibicions folklòriques seran un dels plats forts de la nostra Festa Major. A més, comptarem també amb molts altres actes que hem preparat amb il-lusió, com el castell de focs, els concerts, les activitats infantils, els campionats, el cinema a la fresca, etc. Ens esperen sis dies replets d´activitats per a totes les edats i tots els públics.

 

Tot plegat, però, no seria possible sense el suport dels diferents col-laboradors i persones implicades en l´organització de la nostra Festa Major, als quals agraïm la seva tasca. En especial, donem les gràcies als membres dels grups folklòrics que la viuen en primera persona i que contribueixen amb el seu esforç i la seva passió a fer gran la Festa Major de l´Arboç.

 

Fem una menció especial també a totes les famílies que aquests dies aprofiten i es reuneixen amb parents i amics per viure la Festa Major. Alhora, volem tenir un record molt sentit per tots els arbocencs i arbocenques que ja no es troben entre nosaltres i que gaudien de la Festa Major, als quals trobem a faltar.

 

Només em resta animar-vos a participar i gaudir de la nostra Festa Major!
Bona Festa Major!

 

L´Arboç, agost de 2016
Joan Sans i Freixas
Alcalde de l´Arboç


Programa Festa Major 2016 (PDF)