Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Noticias
  • Els Pressupostos Participatius ´17, a votació!
Noticia

Els Pressupostos Participatius ´17, a votació!

l'Arboç 

Del 13 al 24 de febrer, tots els arbocens i arbocenques majors de 16 anys podran votar de forma presencial a l´Ajuntament o a través del web www.arbocencopina.cat per decidir el destí de 24.000€ de la partida d’inversions del pressupost municipal per al 2017. Consulteu aquí les propostes que es sotmetran a votació.

 

Els veïns i veïnes de l’Arboç estan cridats a votar aquest mes de febrer. L’Ajuntament obre del dilluns dia 13 fins el divendres 24, ambdós inclosos, el període de votació dels Pressupostos Participatius 2017. Tots els arbocencs i arbocenques majors de 16 anys podran prendre part de la votació de manera presencial (Ajuntament, Oficina de Turisme, Punt d´Informació Juvenil, Biblioteca) o de forma telemàtica a través del nou web de participació ciutadana www.arbocencopina.cat.

 

Per aquesta primera convocatòria de Pressupostos Participatius, pionera al municipi, la Regidoria de Participació Ciutadana sotmetrà a votació i decisió popular un total de 18 actuacions dividides en dos categories: accions fins a 6.000€ i accions d´entre 6.000€ i 18.000€. Cada ciutadà podrà escollir una actuació de cada categoria.

 

Les 18 accions que es sotmetran a votació del 13 al 24 de febrer, neixen a partir de les propostes que van presentar els veïns i veïnes i les entitats de l’Arboç fins el passat 29 de novembre del 2016. Durant el període de presentació, els arbocencs van fer arribar més de 100 projectes al consistori; i després de ser valorats i quantificats pels serveis tècnics de l’Ajuntament, d’aquests se’n sotmetran a votació un total de 18. En aquest sentit, totes les accions que no són viables tècnicament, de competència municipal i que superen el pressupost fixat de 24.000€ han estat desestimades.

 

El consistori ha fet una reserva en el pressupost municipal de 2017 de 24.000€ perquè la ciutadania decideixi a quins projectes els vol destinar. En aquest sentit, l’Ajuntament de l’Arboç es compromet a integrar en el pressupost les propostes més votades del 13 al 24 de febrer per tal que ja es puguin començar a realitzar enguany.

 

Imatge 1: Cartell promocional del procés participatiu (Font: Aj de l’Arboç)
Imatge 2: Instruccions de votació (Font: Aj de l’Arboç)
Document adjunt 1: Propostes admeses que es podran votar (Font: Aj de l’Arboç)
Document Adjunt 2: Propostes descartades (Font: Aj de l’Arboç)

 

Gabinet de Premsa de l’Ajuntament de l’Arboç

Propostes descartades (PDF)

Cartell promocional del procés participatiu (JPG)

Instruccions de votació (JPG)

Propostes admeses que es podran votar  (PDF)