Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Noticias
  • Vols ser voluntari al jaciment arqueològic de la Timba de Santa Bàrbara?
Noticia

Vols ser voluntari al jaciment arqueològic de la Timba de Santa Bàrbara?

l'Arboç 
Durant uns dies del mes de setembre pots gaudir de l’oportunitat de descobrir les arrels de l’Arboç

Imatge: Projecte de voluntariat a la Timba de Santa Bàrbara (Font: Arqueovitis)

L’indret arqueològic de la Timba de Santa Bàrbara és un d’aquells tresors que l’Arboç esguarda i que tot just ara s’està començant a descobrir. Ha estat gràcies als treballs de la Cooperativa d’Arqueòlegs Arqueovitis i amb la col•laboració i el suport de l’Ajuntament de l’Arboç que, ja des de fa un temps, s’estan duent a terme treballs d’excavació al jaciment de la Timba de Santa Bàrbara, situat a cavall entre els termes municipals de L’Arboç i de Castellet i La Gornal.

El projecte de voluntariat consisteix en la realització d’una prospecció visual del terreny i diversos sondejos per comprovar si al subsòl existeixen restes arqueològiques. Aquests treballs han de permetre caracteritzar el jaciment a nivell cultural, cronològic i tipològic i comprovar si és una continuació de la fortificació i hàbitat situat a la banda de Castellet, o si es tracta d’una zona amb un ús diferent.

Tots els interessats en participar en aquest interessant projecte de voluntariat i iniciar-se en l’arqueologia i les tècniques d’excavació poden sol•licitar informació, a partir del 17 d’agost, adreçant-se als correus electrònics projectelatimba@gmail.com o arqueovitis@gmail.com, o bé trucant al telèfon 606 866 979. Les places son limitades i el treball de voluntariat serà durant els matins amb l’esmorzar inclòs.

Aquest és un projecte de voluntariat obert a tothom que compta amb la col·laboració i el recolzament logístic i econòmic de l’Ajuntament de l’Arboç.