Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Noticias
  • Tret de sortida als Pressupostos Participatius 2018 a l´Arboç
Noticia

Tret de sortida als Pressupostos Participatius 2018 a l´Arboç

l'Arboç 
Després de l´èxit de l´any passat, els pròxims dies els veïns i veïnes podran decidir el destí d´una bossa de 40.000 euros de la partida d´inversions del Pressupost Municipal per a l´any 2018.

Després de l´exitosa experiència del 2017, l´Ajuntament de l´Arboç impulsa una nova edició dels Pressupostos Participatius per tal que els veïns puguin proposar, debatre i decidir el destí de 40.000 euros de la partida d´inversions del Pressupost Municipal per a l´any 2018. En els pròxims dies s´obrirà el període per enviar les propostes a través del web www.arbocencopina.cat i també es podran fer arribar dipositant les butlletes de participació en les bústies habilitades a l´Ajuntament, la Biblioteca i la Casa de Cultura fins el 31 de març.

La reedició dels Pressupostos Participatius respon a la voluntat de l´Ajuntament de l´Arboç de continuar apostant per implicar els veïns i veïnes en la presa de decisions. Una voluntat que, tal com assegura el regidor de Participació Ciutadana, Alfons Ribas, es va veure reforçada per la magnífica resposta de la població, l´any passat, en la primera edició dels Pressupostos Participatius. "Volem continuar enfortint el paper dels arbocencs i arbocenques amb nous i millorats mecanismes de decisió i de participació directes, mecanismes que alhora ens permeten conèixer de primera mà i de forma molt més directa les inquietuds i preocupacions dels nostres veïns", afirma el regidor.

Pel que fa a les propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius del 2017, l´Ajuntament continua treballant per executar les dues actuacions que queden pendents. A l´estiu es va instal-lar el tendal al pati exterior de l´Escola Bressol, i estan en fase d´execució les millores al CEIP Sant Julià i la col-locació de papereres. Només seran considerades finalistes i sotmeses a votació aquelles propostes que facin referència a àmbits de competència municipal i siguin viables tècnicament. A més, la proposta ha de ser considerada una inversió, amb un cost menor o igual a 40.000 euros.

Posteriorment, després de valorar el cost estimat, i de debatre en un fòrum ciutadà la prioritat, en sortiran els projectes finalistes que se sotmetran a la votació final. Totes aquelles persones majors de 16 anys i empadronades a l´Arboç podran decidir, mitjançant el seu vot a través de la plataforma www.arbocencopina.cat, quina o quines actuacions es realitzaran al llarg de l´any 2018.

L´Ajuntament, per tant, encoratja tots els veïns i veïnes a enviar les seves propostes i a implicar-se activament en el procés posterior de participació ciutadana, en el qual es debatran i decidiran les propostes guanyadores.

programa (PDF)