Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Noticias
  • Els arbocencs escullen l´adequació, modernització i climatització del local Arbosense com la proposta guanyadora dels Pressupostos Participatius 2019
Noticia

Els arbocencs escullen l´adequació, modernització i climatització del local Arbosense com la proposta guanyadora dels Pressupostos Participatius 2019

l'Arboç 
Un total de 307 veïns i veïnes han exercit el seu dret a vot per decidir com invertir 50.000€ del capítol d´inversions del Pressupost Municipal.

Dilluns 9 de desembre de 2019. Aquest mes de desembre ha quedat decidit quin projecte s'inclou dins la partida pressupostària destinada als Pressupostos Participatius de l’Arboç 2019. Després de tancar-se el període de votacions el dimecres 4 de desembre, la proposta “Adequar, modernitzar i climatitzar el local Arbosense” ha estat la que ha rebut més suport popular, amb un total de 59 vots.

Aquesta actuació, valorada en 50.000€, es la que es desenvoluparà amb la partida del pressupost municipal que s’havia reservat pels resultats d’aquest procés participatiu i que ascendia a 50.000 euros. Mentrestant, “Adaptar el poble a les cadires de rodes -Poliesportiu, carrers, voreres-“ (53 vots), “Fer un petit rocòdrom a l’escola bressol” (50 vots), i “Enllumenar la zona de l’estació” (40 vots) han estat els tres projectes restants més votats per la ciutadania entre el total de 10 actuacions que se sotmetien a votació.

Del 15 de novembre al 4 de desembre els veïns i veïnes majors de 16 anys i empadronats al municipi podien votar entre les 10 propostes finalistes. Així, un total de 307 persones van fer arribar les seves votacions a través del web www.arbocencopina.cat o als 4 punts de votació assistida habilitats a l’Ajuntament, l’Oficina de Turisme, el Punt d’Informació Juvenil i la Biblioteca.

Durant el període de presentació de propostes els veïns i veïnes van fer arribar 160 projectes al consistori. Totes les idees van ser analitzades pels serveis tècnics de l’Ajuntament a fi de descartar aquelles que no complien amb els requisits establerts. I finalment es va convocar un Fòrum Ciutadà de Priorització, que va servir per triar les 10 propostes finalistes que acabarien passant a la fase de votació popular.