Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Noticias
  • L´institut de l´Arboç acollirà una xerrada d´orientació acadèmica i professional el proper 11 de març a les 17:30h
Noticia

L´institut de l´Arboç acollirà una xerrada d´orientació acadèmica i professional el proper 11 de març a les 17:30h

l'Arboç 
Amb el títol “I després de l’ESO, què?” va dirigida a alumnes i mares i pares de 3er i 4rt d’ESO per exposar totes les opcions formatives i laborals que tenen. Compta amb la col.laboració de l’Ajuntament de l’Arboç.

L’Arboç, 3 de març de 2020. L’Institut de l’Arboç serà l’escenari el proper dimecres 11 de març a les 17:30h de la xerrada “I després de l’ESO, què?”, organitzada pel Jove Baix Penedès del Consell Comarcal. En aquesta ponència es pretén que els pares i alumnes de 3r i 4t d'ESO coneguin totes les opcions formatives i laborals amb o sense graduat en ESO. Aquestes xerrades estan pensades com un espai de trobada on els joves i les seves famílies rebran orientació i informació acadèmica i professional, a més de comptar amb un ambient d'intercanvi i debat.

La ponència de les xerrades anirà a càrrec d’Educaweb i inclouen una exposició dels elements a tenir en compte per tal de fer una bona elecció d'estudis, com el coneixement d'un mateix (habilitats, personalitat, interessos professionals...) i els condicionants de l'elecció. Seguidament s'expliquen les alternatives de formació al finalitzar els estudis d'ESO, amb el Graduat o sense, és a dir, els itineraris de formació segons l'oferta vigent; tenint en compte les característiques principals de cada formació i les seves sortides. La xerrada es complementarà amb un seguiment per als joves i pares que ho sol·licitin i que consisteix en la possibilitat d'accedir a una consulta personalitzada al Servei d'assessorament i orientació acadèmica de l’Oficina Jove del Baix Penedès.

Cal destacar que aquesta acció pretén millorar la transició dels joves entre la formació i el treball, a més de voler implicar-hi les famílies, facilitant la informació necessària, de manera que pugui repercutir en la projecció d’un futur engrescador i que contribueixi a reduir els alts índex de fracàs i abandó escolar fruit, massa sovint, d’eleccions poc reflexives, improvisades i condicionades.

Aquesta xerrada ja s’ha dut a terme en altres instituts de la comarca i properament es faran també a l’institut Ernest lluch de Cunit (dijous 12 de març a les 17:30h), a l’Institut la Talaia de Segur de Calafell (dimecres 25 de març a les 18h)i a l’Institut Camí de Mar de Calafell (dimecres 29 d’abril a les 18h). Les persones interessades poden assistir a qualsevol de les xerrades, encara que no siguin alumnes del centre.