Ajuntament de l'Arboç

Noticia

MANIFEST DEL DIA DE LA DONA L’ARBOÇ 2020

l'Arboç 
Benvolgudes totes,

Sento un gran goig de ser amb vosaltres, ara que recordem i valorem a totes les dones, que amb els seus somnis, lluites i esperances, ham millorat el món i la convivència. Per això hem penjat al nostre Ajuntament el record d’algunes que ens han precedit, com a model de tantes altres, que són en els nostres cors.

Veiem que les injustícies, venen de les diferències que fem i trobem, properes o llunyanes. Es busquen els bens materials, l’èxit o el poder, que diuen que donen la felicitat; es vol aconseguir a tota costa, i es van creant més diferencies, davant les quals, s’ha de lluitar cada dia per superar-les!!! El mal fa molt de soroll, el bé queda moltes vegades apaivagat, i sembla que no i és...

Tenim somnis i esperances, tant per a nosaltres, com pel món que estem plantant. Somnis de vegades utòpics, i la utopia, sempre ens fa anar endavant. Tenim esperances que s’esgoten, o s’acaben, quan s’ha aconseguit el que esperàvem, això no és caure en la desesperança, on res ja no té sentit.

Per aconseguir els que ens hem proposat, ens ha calgut molt d’esforç, nedar contracorrent, Però, totes sabem, que l’esforç dóna els seus fruits.

Que cadascuna faci la feina que pertoca, perquè no totes podem fer-ho tot. Ens necessitem les unes a les altres!!!. El nostre Manifest d’aquest any 2020!!! Volem: - Conscienciar i implicar la societat en les nostres reivindicacions que veiem en el nostre entorn:

Incertesa de futur, sous baixos, pensions indignes, sostres de vidre, feina o treball temporal, contractes laborals parcials, atur, pobresa, precarietat laboral, poc reconeixement vers la dona, sexismes, masclismes, violències i maltractaments físic i psicològics, enveges, imposicions socials (primer cal cuidar els fills, i desprès als pares), lleis injustes on la dependència té cara de dona, s’escolta poc a la dona, dificultat de conciliació familiar i laboral...

- Formar-nos.

- Defensar els nostres drets laborals, familiars i socials.

- Manifestar-nos.

- Ajudar-nos.

- Eliminar estereotips de gènere i discriminacions.

- Incorporar estratègies de respecte social i ecològic.

- Denunciar les retallades pressupostàries que afecten la nostra societat, com l’educació, el sistema de salut, els serveis socials, i les pensions.

- Conciliar la vida laboral i social.

- Donar visibilitat al nostre col·lectiu en espais de decisió.

- Construir un present i un futur digne per les noves generacions.

Aquest és, el recull de les nostres vivències, del que volem aconseguir; per no quedar-nos immòbils, anar cap endavant i millorar el món on vivim.

Tant de bo, no hi hagués diferències entre homes i dones, perquè penso en el nostre origen, som fets de la mateixa terrissa, arpegi de somnis i esperances, complementaris en el camí de la vida, i sense el pare i la mare, no seriem aquí!!!.

Tant de bo no hi hagués diferències entre els pobles!!!.

Tant de bo eradiquem la violència i les guerres...

I l’entesa, la concòrdia, la generositat, la gratitud, la bondat, la responsabilitat, la llibertat i la pau ho amarés tot!!!

Tant de bo!!!

L’Arboç 7 de maig de 2020. Vigília del dia de la Dona Treballadora.