Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Noticias
  • Donació de sang a l´Arboç aquest dijous 12 de març de 2020
Noticia

Donació de sang a l´Arboç aquest dijous 12 de març de 2020

l'Arboç 
Tindrà lloc al vestíbul de la Biblioteca Municipal, de les 17:00h fins a les 21:00h.

L’Arboç, 9 de març de 2020. El Banc de Teixits, amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Arboç, organitza una vegada més una recaptació de sang per aquest dijous 12 de març de 2020, al vestíbul de la Biblioteca Municipal, situada a l'Avinguda Sant Jordi número 12, de les 17:00h fins a les 21:00h.

Recordem que pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos. Cal tenir aquest pes mínim, perquè en cada donació es recull una quantitat estàndard per a tots els donants (450 ml). Es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades a l'any i els homes un màxim de quatre, sempre respectant que entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos.

A diferència del que passa quan un es fa una anàlisi de sang, quan es fa una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal. El Centre de Transfusió vetlla per la seguretat, tant del donant com del receptor i, per això, es realitza una història clínica i una sèrie de proves abans de la donació. Després d’aquesta s'analitza la sang. Tot i això, és fonamental que el donant col·labori amb l'equip mèdic oferint qualsevol mena d’informació que ajudi a assegurar que la donació no posarà en perill ni el receptor ni el donant.