Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Noticias
  • La Xarxa d´Ocupació del Baix Penedès, promoguda per L´Arboç, La Bisbal del Penedès, Calafell, Cunit, Santa Oliva, El Vendrell i El Consell Comarcal del Baix Penedès, t´ajuda a trobar feina
Noticia

La Xarxa d´Ocupació del Baix Penedès, promoguda per L´Arboç, La Bisbal del Penedès, Calafell, Cunit, Santa Oliva, El Vendrell i El Consell Comarcal del Baix Penedès, t´ajuda a trobar feina

l'Arboç 
Ofereix orientació laboral personalitzada i capacitació, les claus per a la inserció laboral.

L’Arboç, 29 de juliol de 2020. El Baix Penedès és una de les comarques de Catalunya més afectades per l’atur amb una taxa del 18,61% segons les dades del darrer trimestre del 2020 recollides a l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya.

La "Xarxa d'Ocupació del Baix Penedès", promoguda per L'Arboç, La Bisbal del Penedès, Calafell, Cunit, Santa Oliva, El Vendrell i El Consell Comarcal del Baix Penedès, contempla actuacions que es centren en l'orientació laboral personalitzada, la intermediació laboral, la capacitació dels usuaris/àries en àmbits amb potencial d'ocupació al territori i la formació en competències professionals. Està adreçada a persones persones empadronades a la comarca del Baix Penedès, en situació d’atur, entre 6 i 12 mesos i amb més de 30 anys.

L’objectiu del servei d’orientació laboral és capacitar a persones en situació d’atur per tal que adquireixin les habilitats i competències requerides per als llocs de treball que ofereixen les empreses de la comarca, de manera que augmentin les seves possibilitats d’ocupació. Actualment, 75 participants reben servei d’orientació i acompanyament en la cerca d’ocupació. Gràcies a aquest servei, en aquesta segona edició, 72 persones usuàries han pogut ser incorporats al mercat laboral.

Per altra banda, la Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès ofereix accions de capacitació centrades en la millora de les competències transversals. En aquesta edició s’han realitzat dotze sessions focalitzades en: la utilització dels Smartphones com a eina de cerca de feina, la importància de l’entrevista de feina, el currículum vitae i la carta de presentació, com gestionar les emocions durant la cerca de feina, i per últim, com emprar aplicacions i portals de feina.