Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Noticias
  • Comunicat de l´Ajuntament de l´Arboç sobre l’anunci del tancament de la planta de Saint-Gobain Glass de l’Arboç
Noticia

Comunicat de l´Ajuntament de l´Arboç sobre l’anunci del tancament de la planta de Saint-Gobain Glass de l’Arboç

l'Arboç 
Des del Consistori es valora la notícia com a molt dolenta i ja s’està treballant per revertir aquest anunci de cessament d’activitat.

L’Arboç, 25 d’agost de 2020. L'Ajuntament de l’Arboç valora molt negativament per la vila i la comarca del Baix Penedès l’anunci per part de la direcció de Saint Gobain del cessament de part de l’activitat de la planta de Saint Gobain l’Arboç. Concretament la part referent a Glass i que afectaria a uns 124 llocs de treball directes, i molts més d’indirectes.

Des del primer moment que s’ha sabut la notícia, Joan Sans, alcalde de l’Arboç, s’ha posat a disposició del comité i de la direcció de l’empresa i ha assegurat que “s’iniciaran converses el més aviat possible amb tots els actors implicats: direcció de l’empresa, sindicats i treballadors, així com amb administracions superiors com la Generalitat i l’Estat per tal de revertir aquesta decisió tant negativa per tots”.

La direcció de l'empresa al·lega el cessament de l'activitat a causa del final de la vida útil del forn de la planta arbocenca juntament amb la mala situació actual del mercat, que està provocant una sobreproducció a falta de demanda. Però fonts sindicals asseguren que això no és cert i que el forn encara té una llarga vida útil.