Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Noticias
  • L´Ajuntament de l´Arboç farà la poda d’arbres seguint els criteris tècnics d’un biòleg
Noticia

L´Ajuntament de l´Arboç farà la poda d’arbres seguint els criteris tècnics d’un biòleg

l'Arboç 
S’ha realitzat un estudi de l’arbrat municipal que ha servit per definir un Pla de Poda Municipal que estableix els criteris a seguir.

L’Arboç, 30 de novembre de 2020. L’Ajuntament de l’Arboç realitzarà enguany la poda de l’arbrat del municipi seguint uns criteris tècnics i biològics marcats pel Pla de Poda de l’Arbrat Municipal. Aquest Pla, elaborat per un biòleg a partir d’un estudi previ de tot l’arbrat de la vila, estableix els criteris a seguir per garantir la convivència saludable dels arbres a l’espai públic sense entrar en conflicte amb la senyalització, el trànsit o els edificis.

L’Ajuntament havia previst fer una exposició pública per presentar l’estudi realitzat i els criteris establerts i fomentar la participació ciutadana dels veïns i veïnes, però no ha estat possible fer-ho fins ara a causa de les restriccions sanitàries derivades de la pandèmia, i ara, entrant el mes de desembre arriba el moment de fer la poda.

La poda és el procediment d’eliminació selectiva de branques o parts d’aquestes per un motiu concret. En el cas de l’arbrat viari, la majoria de vegades la poda es fa amb fins sanitaris, de seguretat i per la situació dels arbres, ja que pot entrar en conflicte amb la senyalització, el trànsit o els edificis, entre d’altres.

En els exemplars més joves, la poda serveix per regular la seva estructura o per donar-los una forma determinada. Tot i això, hi ha una sèrie de prioritats establertes per procedir a la poda:

Tallar branques mortes o amb risc de caiguda.

Tallar branques baixes que afectin els vianants, la senyalització viària o el trànsit.

Formar correctament l’arbre o restaurar formes anòmales.

Adequar els arbres a les necessitats d’ús i a l’espai on s’han de desenvolupar.

L’Ajuntament valora molt positivament aquest estudi per tal de determinar els criteris objectius que garanteixin la salut dels arbres del municipi i la seva convivència en un entorn urbà.