Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Noticias
  • L’Ajuntament de l’Arboç treballa per captar fons europeus NEXT Generation
Noticia

L’Ajuntament de l’Arboç treballa per captar fons europeus NEXT Generation

l'Arboç 
L’Ajuntament de L’Arboç ha presentat al Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana per a la continuació de la recuperació del nucli antic per un valor de 5 milions d’Euros.

L’Arboç, 14 d’abril de 2021. Els fons de recuperació i resiliència de la Unió Europea, també anomenats NEXT Generation, seran una font de finançament fonamental per a la sortida de la crisi provocada per la pandèmia. Per aquest motiu, l’Ajuntament està treballant intensament en la captació de fons per a projectes estratègics pel municipi.

Els fons NEXT Generation serviran per finançar fonamentalment actuacions en els àmbits de la transformació digital i la transició ecològica. S’espera que els plans de recuperació de cada Estat Membre siguin aprovats per Brussel·les durant l’estiu i els primers pagaments arribin a la tardor. El govern espanyol està acabant de preparar el seu pla, que presentarà el propvinent 30 d’abril, sobre la base de propostes rebudes des d’administracions i empreses de tot el territori. Un exemple d’actuació que es podria beneficiar d’aquests fons és la proposta que l’Ajuntament de L’Arboç ha presentat al Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana per a la continuació de la recuperació del nucli antic, dins de la convocatòria de manifestacions d’interès per al “Programa de rehabilitació per a la recuperació econòmica i social en entorns residencials”, adreçada a ens locals. La inversió d’aquest projecte, en cas de ser aprovat, seria d’uns cinc milions d’euros.

L’Ajuntament segueix treballant en la preparació de propostes per a les convocatòries que s’espera que els ministeris llancin a començaments de setembre, tant de manera individual, com en col·laboració amb altres municipis veïns, amb l’objectiu d’obtenir el màxim recursos per a projectes transformadors del municipi en els propers anys.