Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Noticias
  • L´Ajuntament de l´Arboç formalitza un nou conveni de col.laboració amb el Consell Comarcal i Càritas per ampliar el servei d´atenció a les arbocenques i als arbocencs majors de 75 anys
Noticia

L´Ajuntament de l´Arboç formalitza un nou conveni de col.laboració amb el Consell Comarcal i Càritas per ampliar el servei d´atenció a les arbocenques i als arbocencs majors de 75 anys

l'Arboç 
Aquest servei es realitza amb la col·laboració del Centre d’Atenció Primària CAP de l’Arboç, el Consell Comarcal del Baix Penedès, i Càritas Parroquial de l’Arboç juntament amb Càritas Diocesana de Tarragona.

L’Arboç, 30 de maig de 2022. L’Ajuntament de l’Arboç, amb la col·laboració del Centre d’Atenció Primària CAP de l’Arboç, ha formalitzat un nou conveni de col.laboració amb l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Baix Penedès, i Càritas Parroquial de l’Arboç juntament amb Càritas Diocesana de Tarragona, per continuar oferint el servei d’atenció a les arbocenques i als arbocencs majors de 75 anys que visquin soles i/o presentin sentiments de solitud.

Aquest servei anomenat “Bon dia” és totalment gratuït, i consisteix en que totes les persones interessades rebin un contacte telefònic diari o amb la cadència necessària per vetllar pel seu benestar; preguntar com estan, realitzar algun recordatori en cas necessari, i garantir a través del servei que la persona que s’està trucant es troba bé. Aquest servei és realitzat per persones voluntàries que han rebut formació específica i continuada per desenvolupar la tasca satisfactòriament.

Des de l’Ajuntament de l’Arboç s’impulsa des de l’any 2020 aquest projecte arrel de les necessitats socials i d’atenció detectades durant la pandèmia en el col·lectiu de gent gran, que agraïen molt l’ajuda i acompanyament durant els mesos més durs del confinament. Des de la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de l’Arboç es destaca la importància del contacte social: “sentir-se acompanyat és important i dona qualitat de vida sempre, amb confinament o sense”.

Des de la regidoria de Serveis Socials s’està en contacte amb totes les persones majors de 75 anys a les quals se’ls informa d’aquest servei.