Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Noticias
  • Informació sobre el projecte d’ampliació del CAP de l’Arboç
Noticia

Informació sobre el projecte d’ampliació del CAP de l’Arboç

l'Arboç 
El nou edifici s’està construint en un solar cedit per l’Ajuntament i està ubicat al costat de l’actual CAP.

El projecte suposa una inversió aproximada de 5,9 milions euros entre obra i equipament, finançat per Salut.

Aquesta setmana, després d’anys de reclamar-ho insistentment des de la Corporació Municipal, s’han iniciat els treballs d’ampliació del CAP de l’Arboç que es preveu que finalitzin durant l’any 2025. Tot seguit us aportem més informació sobre aquest important projecte.

El nou CAP de l’Arboç, ubicat al costat mateix de l’actual a l’Avinguda Rei Pere I, 13, disposarà de 27 consultes dedicades a l’atenció de les vistes programades, espontànies i d’urgències, rehabilitació, atenció a la salut sexual i reproductiva, pediatria i odontologia, atenció a la salut mental i atenció comunitària. L’obra, amb una inversió aproximada de 5,9 milions euros, de la qual 3,8 milions d’euros s’han pressupostat per a l’execució de l’obra i 1,8 milions d’euros restants es destinaran a l’equipament.

La posada en funcionament l’any 2025 contempla l’ampliació de la cartera de serveis amb nutricionistes, psicòlegs, fisioterapeutes i higienistes dentals, a més de l'augment de la plantilla d'infermeria, tècnics i administratius. El nou equipament sumarà 1.350 m2 addicionals a la superfície actual, fins a un total de 2.000 m2 i mantindrà l’estructura externa per ampliar i reformar la part interior.

El CAP d’Arboç va entrar en funcionament l’any 1998 i està gestionat per la Xarxa Santa Tecla. És el centre de referència de la població de l’Àrea Bàsica de Salut del Penedès Interior, que inclou els municipis de l’Arboç, Banyeres del Penedès, Llorenç del Penedès, el Pla de Manlleu i Sant Jaume dels Domenys. Des de la seva posada en funcionament, la població assignada ha anat incrementant fins arribar a les 16.034 persones actualment.