Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Noticias
  • Marc Dolcet Sadurní serà l’encarregat de fer el pregó de la Festa Major de l’Arboç 2024
Noticia

Marc Dolcet Sadurní serà l’encarregat de fer el pregó de la Festa Major de l’Arboç 2024

l'Arboç 
El Marc és un ambaixador de l’Arboç al món que exemplifica perfectament el model de jove format amb voluntat de canviar el món a millor.

L’Arboç, 16 d’agost de 2024 – L’Ajuntament de l’Arboç anuncia que Marc Dolcet Sadurní, serà l’encarregat de fer el pregó de la Festa Major que donarà el tret de sortida el proper divendres 23 d’agost a les 8 del vespre a la plaça de la vila.

Marc Dolcet Sadurní, nascut a Sort i criat des de l’any de vida a la nostra vila, és una figura coneguda a l’Arboç. Va ser educat a l’escola Sant Julià i posteriorment a l’Institut de l’Arboç. Durant la seva infantesa, va participar activament al ball de diables infantil i al ball de bastons infantil. Més endavant, va tornar al ball de bastons com a adult.

A més de la seva implicació en les tradicions locals, el Marc també és un esportista des de ben jove. Va ser jugador del Futbol Base l’Arboç des dels 5 anys i posteriorment va formar part de l’equip de bàsquet local, on també va exercir com a entrenador de l’equip infantil. També és conegut per ser el nét de Salvador Sadurní, una figura molt estimada a l’Arboç.

La seva formació acadèmica és impressionant. Es va graduar en Física a la Universitat Autònoma de Barcelona el 2017. Posteriorment, va treballar com a investigador al Centre Nacional de Microelectrònica del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) a Cerdanyola del Vallès entre el 2017 i el 2020. El 2022, va completar el màster en Enginyeria d’Energies Renovables amb la màxima distinció Cum Laude a la Universitat Tecnològica de Tallinn i la Universitat de Tartu a Estònia.

Actualment, el Marc resideix a Tallinn, Estònia, on està cursant un Doctorat en Enginyeria de Materials per a l’energia solar fotovoltaica a la Universitat Tecnològica de Tallinn. Ha publicat diversos articles científics i ha ofert conferències sobre la seva recerca en països com Alemanya, Itàlia, França, Espanya, Polònia i Estònia.

Sense cap dubte, el Marc és un ambaixador de l’Arboç al món que exemplifica perfectament el model de jove format amb voluntat de canviar el món a millor. Per això tenim moltes ganes d’escoltar-lo.

El programa de la Festa Major de l’Arboç 2024 es pot consultar a la plana web de l’Ajuntament de l’Arboç www.arbocenc.cat. Totes les novetats sobre la Festa Major es publiquen als perfils de les xarxes socials de l’Ajuntament de l’Arboç.