Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Noticias
  • Divendres 23 d’agost s’inicia la Festa Major de l’Arboç 2024, 6 dies plens d’actes per gaudir intensament amb amics i família
Noticia

Divendres 23 d’agost s’inicia la Festa Major de l’Arboç 2024, 6 dies plens d’actes per gaudir intensament amb amics i família

l'Arboç 
Declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional l’any 2009, la festa major reuneix tots els ingredients per gaudir d’uns dies molt especials.

L’Arboç, 19 d’agost de 2024 – El proper divendres 23 d’agost a les 8 del vespre a la plaça de la vila es donarà el tret de sortida a la Festa Major de l’Arboç amb el tradicional pregó a càrrec de Marc Dolcet Sadurní, físic arbocenc resident a Tallinn, Estònia, on està cursant un Doctorat en Enginyeria de Materials per a l’energia solar fotovoltaica a la Universitat Tecnològica de Tallinn.

La Festa Major de l’Arboç, declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional, combina a la perfecció durant 6 dies, els actes més tradicionals com les cercaviles, l’exhibició castellera de diumenge 25 i la mítica carretillada dels diables del mateix diumenge a la nit, amb actes més contemporanis com l’Empalmada de la nit de dissabte, aquest any amb “Lágrimas de sangre” i “Besos de perro”, o els balls i les activitats esportives, activitats infantils i per a la tercera edat, tallers, sardanes, concerts, exposicions etc. acaben de configurar un programa de Festa Major ric, intens, divers i per a totes les edats.

El diumenge és el dia central de la festa que comença amb les matinades, i l’exhibició folklòrica del seguici popular en honor al patró Sant Julià. Seguidament els versots dels diables i l’exhibició castellera. A la tarda, a partir de dos quarts de set, cercavila pels carrers de la vila, i a la nit, l’auto sacramental i finalment la carretillada.

El dilluns és la festa major dels petits on tot el seguici festiu surt pels carrers de la vila representats pels seus membres més joves. Tot plegat, un esdeveniment únic i d’assistència obligada per totes aquelles persones amants de les jornades festives intenses i carregades de grans i inoblidables moments.

Durant els dies de la festa major, es podran visitar a la Casa de Cultura els Gegants de Cal fiol, recentment distingits per la Generalitat de Catalunya com a Bé Cultural d'Interès Nacional juntament amb quatre elements més de la imatgeria festiva lligats a les festes i tradicions emblemàtiques de Catalunya. Cal destacar que és la primera vegada que es protegeixen amb aquesta distinció aquests tipus d'elements El programa de la Festa Major de l’Arboç 2024 es pot consultar a la plana web de l’Ajuntament de l’Arboç www.arbocenc.cat.

Totes les novetats sobre la Festa Major es publiquen als perfils de les xarxes socials de l’Ajuntament de l’Arboç.