Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Noticias
  • Avui comença la Festa Major de l’Arboç 2024, 6 dies per gaudir intensament
Noticia

Avui comença la Festa Major de l’Arboç 2024, 6 dies per gaudir intensament

l'Arboç 
Declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional l’any 2009, la festa major reuneix tots els ingredients per gaudir d’uns dies molt especials.

L’Arboç, 23 d’agost de 2024 – Marc Dolcet Sadurní, serà l’encarregat de fer el tradicional pregó que donarà el tret de sortida de la Festa Major avui divendres 23 d’agost a les 8 del vespre a la plaça de la vila. Abans, a partir de les 19h es farà la descoberta de la placa commemorativa que reconeix l’Arboç com a plaça de deu gràcies al 3d10 descarregat pels Castellers de Vilafranca el 2016. Seguidament, es farà la inauguració de totes les exposicions de la festa major.

D’avui 23 fins al dimecres 28 d’agost, podrem gaudir d’una de les Festes Majors, més típiques, declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional. Durant 6 dies es celebraran multitud d’actes festius. Alguns de populars i tradicionals; com els castells, la carretillada o les cercaviles, conjuntament amb d’altres més contemporanis com l’empalmada, els tornejos de Festa Major, o les activitats esportives… Una variada oferta d’activitats per a tots els gustos i edats.

Pel que fa a concerts, cal destacar l’Empalmada de la nit de dissabte, que aquest any comptarà amb “Lágrimas de sangre” i “Besos de perro” com a grups destacats.

El diumenge 25 d’agost al migdia, la Plaça Major de l’Arboç viurà novament una de les Diades castelleres més importants de la temporada on s’esperen veure castells de màxima dificultat. Castellers de Vilafranca, Colla Vella dels Xiquets de Valls, Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, i Minyons de l’Arboç oferiran una diada de les més importants de la temporada castellera.

Durant els dies de la festa major, es podran visitar a la Casa de Cultura els Gegants de Cal fiol, recentment distingits per la Generalitat de Catalunya com a Bé Cultural d'Interès Nacional.

L’Ajuntament fa una crida a tothom a gaudir amb respecte i civisme, ser responsables i cuidar de l’entorn, fer un consum responsable i recorda que no es tolerarà conductes ni agressions sexistes. Totes les novetats sobre la Festa Major es publiquen als perfils de les xarxes socials de l’Ajuntament de l’Arboç.